Wat zou je willen uitstralen?
Bedenk voor je een profielfoto laat maken altijd eerst wat deze zou moet uitstralen. Wanneer je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand in de zorg. Bespreek dit altijd eerst met de fotograaf, dan kun je samen tot een mooi resultaat komen.

Compositie van de foto.
Een profielfoto wordt veelal gebruikt voor social media zoals Twitter, Linkedin en Facebook maar ook zeker sollicitatiefoto.  Maar de foto is klein,  daarom dat het belangrijk is zo veel mogelijk gezicht te laten zien.

Houding van je lichaam
Hoewel alleen je gezicht op de foto komt, is de houding van je lichaam toch erg belangrijk. Een rechte rug, borst iets vooruit en gestrekte benen zorgen er meteen voor dat je meer zelfvertrouwen uitstraald! Uiteraard kan de fotograaf je hier goed advies over geven.  Natuurlijk gaat dat niet altijd in een goed, wij zullen u daar in helpen.

Lach op het gezicht
Het klinkt natuurlijk vrij makkelijk maar op commando lachen valt zeker niet mee. Een profielfoto met een lach wordt altijd gewaardeerd! Iedereen houdt van vrolijke mensen, dus laat je gezicht stralen.

Gebruik vaak de zelfde foto.
Het is misschien een beetje saai en voor de hand liggend, maar wanneer je op facebook, twitter en linked in de zelfde (goede!)foto gebruikt, zullen mensen je veel makkelijke herkennen. En dat is natuurlijk wel waar het om draait!

Juist formaat
Natuurlijk zullen wij indien gewenst u de foto leveren het in gewensten formaat.