16042319_26_087329Gisteren zijn 23 bulkchauffeurs van ABZ Diervoeding onderscheiden met het IRU Erediploma voor ervaren chauffeurs. Het diploma, met daarbij behorende onderscheiding en draagspeld, werd uitgereikt door de International Road Transport Union, gevestigd in Geneve, Zwitserland.

Unieke prestatie

Bedrijven die lid zijn van een bij de internationale organisatie voor het wegvervoer IRU aangesloten organisatie, zoals de EVO in Nederland, kunnen chauffeurs voordragen. Aangezien er bij ABZ Diervoeding 23 chauffeurs tegelijkertijd het Erediploma ontvingen, hetgeen een unieke prestatie is, werden de Erediploma’s persoonlijk uitgereikt door de heer Chris Bruggink, algemeen voorzitter van de EVO.

Ondernemingsvereniging EVO

ABZ Diervoeding heeft er bewust voor gekozen het vervoer van de diervoeders naar haar leden/afnemers in eigen beheer uit te voeren. Door aangesloten te zijn bij de ondernemersvereniging EVO kan gebruik gemaakt worden van de diensten en het netwerk van de EVO. De EVO behartigt de belangen voor de Nederlandse eigen vervoerders en geeft toegang tot kennis over vervoer, magazijn, internationaal ondernemen, gevaarlijke stoffen en supply chain management.

IRU

De IRU geeft één keer per jaar een onderscheiding aan alleen de allerbeste chauffeurs van de wereld. De genomineerde chauffeur moet de afgelopen 20 jaar als chauffeur actief zijn geweest, waarvan tenminste vijf jaar in dienst van het aanvragende bedrijf. In dit tijdsbestek mag de chauffeur zelf geen omvangrijk verkeersongeluk hebben veroorzaakt. Hiernaast mag de chauffeur de afgelopen vijf jaar geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer, of op het gebied van douane- of administratieve wetgeving. Een ander belangrijk criterium is dat de werkzaamheden van de chauffeurs tot volle tevredenheid van hun klanten en werkgever moeten zijn verricht. Pittige criteria die ervoor zorgen dat de IRU-onderscheiding niet zo maar uitgereikt wordt. Bij ABZ Diervoeding wordt er volop aandacht besteed aan training en coaching op het gebied van veiligheid en rijgedrag

Gertjan Koster Fotografie bracht deze huldiging in beeld voor ABZ Diervoeding en de Holland Evenementen Groep.